blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Cu fonduri proprii și din PNDL Primăria Blaj continuă ofensiva de modernizare a infrastructurii rutiere

Cu fonduri proprii și din PNDL Primăria Blaj continuă ofensiva de modernizare a infrastructurii rutiere

Publicat în 19.08.2017 la ora 10:30

Ajunși la finalizarea proiectului prin care au fost modernizate opt străzi din cartierul Hulă și din Tiur, un al doilea lot de străzi ce urmează a fi reabilitate şi modernizate se află în acest moment în procedura de licitaţie lansată de Primăria Municipiului Blaj.

Este vorba de 23 de străzi: două străzi în Blaj (Aurel Vlaicu şi Fabricii 2), cinci străzi în Tiur, zece străzi în Petrisat, o stradă în Mănărade şi cinci străzi în Spătac. Toate acestea vor beneficia de infrastructură rutieră nouă, rigole, podeţe la intrarea în curţi, trotuare cu dale, pe modelul primului lot de străzi recent reabilitat, iar lucrările vor începe anul viitor.
Investiţia se ridică la aproximativ 4,5 milioane de lei şi va fi efectuată din fonduri proprii, dar şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Prin acest program, municipiul Blaj va primi, în total, 8.720.009,28 lei, pentru două proiecte de modernizare: 4.406.702,28 lei pentru modernizarea şi reabilitarea podului peste Târnava Mare, între strada Mitropolit Ioan Vancea şi strada Păcii, şi 4.313.307 lei pentru reabilitare şi modernizare drumuri publice în interiorul municipiului Blaj (străzi în arealul urban al municipiului Blaj), etapa a II-a.
Al treilea lot de străzi care se află în procedură de licitaţie vizează reabilitarea completă a străzilor Plopilor, Petofi Şandor, Gheorghe Magheru, Horea 2 şi a altor două strazi din Tiur. Investiţia se ridică la peste 4,3 milioane de lei, va fi finanţată din bugetul local, iar lucrările vor începe anul viitor.

M. D.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 361 ori

Cu fonduri proprii și din PNDL Primăria Blaj continuă ofensiva de modernizare a infrastructurii rutiere
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.