blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Centrul de Zi „Sfânta Irina” din Blaj vizitat de Moș Crăciun

Centrul de Zi „Sfânta Irina” din Blaj vizitat de Moș Crăciun

Publicat în 23.12.2013 la ora 14:47

mos-craciun-in-blaj-2013Prichindeii de la Centrul de Zi pentru copii ante-preşcolari „Sfânta Irina” din Blaj l-au primit zilele trecute pe Moş Crăciun. Micuţii l-au aşteptat pe Moş cu un spectacol în cadrul căruia şi-au etalat calităţile artistice. Cei 41 de copii beneficiari ai acestui centru au dansat, au recitat  poezii şi au cântat, iar în final le-au dăruit părinţilor prezenţi la eveniment felicitări confecţionate cu mânuţele lor dar şi mici albume digitale cu filmări sau fotografii de la activităţile din timpul anului.

Pe lângă momentele artistice prezentate de copilaşi, părinţii s-au bucurat şi de momente video înregistrate la repetiţiile organizate pentru acest spectacol unde prichindeii au fost mai dezinvolţi cât şi momente comice cu aceştia.

În final toţi copiii au primit cadouri oferite de Moş Crăciun cu ajutorul Primăriei Blaj, a Asociaţiei „Sprijiniţi Copiii” Alba şi a companiei „Star Transmission”.

„Mulţumim tuturor celor care în acest an au fost alături de centrul nostru şi, acum în prag de sărbători, le dorim multă sănătate, pace în suflete şi în case” a spus părintele Vasile Seicean, coordonatorul Centrul de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj.

Centrul de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj a fost deschis în data de 1 iunie 2012 fiind primul de acest fel din reţeaua socială a Bisericii Ortodoxe Române. Acesta vine în sprijinul familiilor tinere, care au în primul rând o situaţie materială mai dificilă sau se află în situaţii speciale cum ar fi: părinţi divorţaţi, familii monoparentale, familii fără venituri sau cu venituri foarte mici, familii cu un singur întreţinător, familii în care părinţii nu sunt încadraţi în câmpul muncii, părinţii studiază încă sau familii numeroase.

În cadrul Centrului de Zi „Sfânta Irina” din Blaj sunt oferite servicii de asistenţă socială copiilor cu vârste cuprinse între 0-3 ani, 10 ore pe zi. Acestea constau mai exact în asigurarea a două mese principale şi două gustări, igienizare corespunzătoare, program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. De asemenea, părinţilor li se oferă servicii de consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare a copilului mic.

Centrul este coordonat de părintele Vasile Seicean, iar personalul este alcătuit din trei îngrijitoare, o educatoare, un asistent social iar în mod voluntar îşi oferă serviciile un profesor educator şi un psiholog/logoped. De la înfiinţarea acestui centru şi până în prezent peste 100 de copii au frecventat creşa.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba

Acest articol a fost citit de: 329 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.