blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Centrul de Informare și Promovare Turistică Blaj, acreditat de Autoritatea Națională pentru Turism

Centrul de Informare și Promovare Turistică Blaj, acreditat de Autoritatea Națională pentru Turism

Publicat în 17.12.2016 la ora 10:30

Inaugurat în luna octombrie a anului trecut, Centrul de Informare și Promovare Turistică Blaj este rezultatul unui proiect al Primăriei Blaj, accesat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul major de intervenție 5.3 – “Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică”, Operațiunea – Crearea Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) și dotarea acestora, a cărui autoritate de management este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. 

La puțin peste un an de la deschiderea oficială, Centrul de Informare și Promovare din Blaj a fost acreditat de Autoritatea Națională pentru Turism. Certificatul atestă practic faptul că această unitate, una dintre cele 97 de astfel de centre din țară, a atins standardul cerut de Guvern vis-a-vis de aceste structuri. Potrivit directorului centrului, Ciprian Vestemean, centrul condus este cel de-al 19-lea acreditat de Autoritatea Națională pentru Turism, îndeplinind astfel cerința stipulată de proiectul european prin care structura a fost înființată. ”La fel ca atunci când intră într-un hotel, turistul care trece pragul unui centru de informare se uită după acreditare, începând din data de 23 noiembrie o avem și noi, certificatul de acreditare atestând faptul că nu suntem o entitate fantomă, ci una acreditată de o instituție superioară”, spune Ciprian Vestemean. Odată cu această acreditare, centrul va beneficia, pe lângă o credibilitate mărită, și de o vizibilitate superioară la nivel național, fapt benefic atât pentru Blaj, cât și pentru turiști.

Acest articol a fost citit de: 71 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.