blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Centenarul Marii Uniri sărbătorit la Parohia Ortodoxă din comuna Bucerdea Grânoasă

Centenarul Marii Uniri sărbătorit la Parohia Ortodoxă din comuna Bucerdea Grânoasă

Publicat în 26.11.2018 la ora 22:27

Ieri, 25 noiembrie 2018, Parohia Ortodoxă din comuna Bucerdea Grânoasă a vrut să fie parte la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri din 1918.

În acest sens, în virtutea parteneriatelor de colaborare pe care parohia le are cu Școala Gimnazială „Ion Maiorescu” din localitate, condusă de director prof. înv. primar Monica Florea și Școala Gimnazială  „Toma Cocișiu” Blaj, condusă de director prof. Dr. Alina Maria Dulău, s-a organizat la finalul liturghiei duminicale un spectacol cu cântece patriotice și colinde, prezentat de elevii celor două instituții de învățământ.

Evenimentul a fost o reușită, dovadă fiind numărul foarte mare de credincioși prezenți, a autorităților locale, a domnului primar Ioan Aldea, toți fiind sensibilizați de inocența cu care copiii au reușit să transmită emoția evenimentului de acum 100 de ani.

Mulțumim tuturor celor implicați în reușita evenimentului: doamnelor directoare de la școlile din Bucerdea Grânoasă și Blaj, de asemenea profesoarelor coordonatoare ale grupurilor: consilier educativ prof.Mona-Carmen Cârnaț, prof. Floreta Popescu (Blaj) și prof. Mirela Petruț (Bucerdea Grânoasă), elevilor de la Bucerdea Granoasă și Grupului Folk „Flori de cântec românesc” al Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu” din municipiul Blaj. Mulțumiri se cuvin adresate și părinților elevilor pentru susținere și implicare.

La mulți ani români, de aici și de pretutindeni!

Fie ca anul care vine să aducă-un mândru soare

Să deschidă o cale nouă de mari fapte roditoare

Pentru neamul românesc!

Paroh,
Preot dr. Dan DULĂU

Acest articol a fost citit de: 214 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.