blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Cel mai mare târg apicol din România – “Sărbătoarea mierii” va avea loc joi si vineri la Blaj

Cel mai mare târg apicol din România – “Sărbătoarea mierii” va avea loc joi si vineri la Blaj

Publicat în 18.03.2013 la ora 12:39

Cel mai mare târg apicol din România îşi deschide porţile la sfârşitul acestei săptămâni la Blaj pentru toţi pasionaţii de apicultură dar şi pentru cei 5000 de vizitatori care sunt aşteptaţi la “ Sărbătoarea mierii “.

“ Mă bucur că în fiecare an, la sfârşit de martie, Blajul se transformă  în « polul naţional al mierii ». Le dau întâlnire tuturor la un eveniment de ţinută care şi-a câştigat renumele în rândul apicultorilor . Mă mândresc cu faptul că pentru două zile oraşul nostru beneficiază de toată atenţia pozitivă pe care o poate genera un astfel de eveniment ”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Organizatorii manifestării sunt pentru al şaselea  an consecutiv : Apidava, Asociaţia “Mierea Românească”, Consiliul Local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba. Anul acesta ” Sărbătoarea mierii ” găzduieste  150 de expozanţi, producători externi, comercianţi de produse apicole dar şi de utilaje din 12 ţări precum: China, Polonia, Israel, Marea Britanie, Italia, etc.

 Noutatea acestei ediţii o reprezintă focusarea pe secţiunea de business. Organizatorii îşi propun să pună la aceeaşi masă mai mulţi oameni de afaceri din diverse ţări având în vedere că la eveniment şi-au anunţat participarea toţi marii procesatori de miere din România dar şi reprezentanţii celor mai importante asociaţii apicole din ţară.

În acest an “Sărbătoarea Mierii” oferă vizitatorilor care cumpară un produs de la orice expozant participant la târg posibilitatea de a participa la o tombolă cu premii în valoare de peste 1000 de euro constând în produse şi echipamente apicole.

 În zilele de 21 şi 22 martie, locul de desfăşurare al târgului este principala arteră comercială din Blaj,  pe bulevardul Republicii de la intersecţia cu strada Popa Şapcă până la intersecţia cu strada Gheorghe Doja. Punctul central va fi scuarul din faţa Centrului Cultural Iacob Mureşianu, aici urmând să se desfaşoare  principalele momente artistice.

  Deschiderea oficială a târgului va avea loc joi dimineaţă la ora 10.00 în prezenţa  preşedintelui CJ Alba – Ion Dumitrel,  a primarului Gheorghe Valentin Rotar, a managerului Apidava Victor Mates şi a altor oficialităţi

Acest articol a fost citit de: 338 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.