blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, la Blaj: „Papa Francisc speră să sosească ziua în care va veni în România”

Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, la Blaj: „Papa Francisc speră să sosească ziua în care va veni în România”

Publicat în 02.10.2017 la ora 9:14

Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, a vizitat sâmbătă și duminică orașul Blaj din județul Alba și a participat la slujba de la Catedrala Sfânta Treime, la finalul căreia a transmis gândurile sale enoriașilor.

”Din Mica Roma (n.r. Blaj), gândurile noastre se îndreaptă spre Cetatea Eternă, Roma, Scaunul urmaşului lui Petru, cel care m-a însărcinat să vă aduc salutul său, încurajarea şi binecuvântarea sa. Sfântul Părinte cunoaşte dorul vostru arzător, de a putea în curând să-l îmbrăţişaţi pe aceste meleaguri şi speră să sosească ziua în care acest dor să se împlinească”, a spus Cardinalul Leonardo Sandri în cuvântul său.

Întrebat, după slujbă, de jurnaliști, dacă Papa Francisc va ajunge în 2018, așa cum s-a spus, Cardinalul Leonardo Sandri a declarat că nu există informații noi în acest sens.

”Nu vă pot da nicio altă informație fiindcă nu am. Cred că în momentul când va fi această vizită va fi realizat un program adecvat, ținând cont de viața bisericii, de realitatea bisericii catolice în România atât romano-catolică și greco-catolică”, a spus Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale.

Cardinalul Leonardo Sandri a participat la Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală Majoră din Blaj, împreună cu Preafericirea Sa Cardinal Lucian, cu Nunțiul Apostolic Mons. Buendia și cu Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

După Sfânta Liturghie, ierarhii au sfințit piatra de temelie a noii Capele destinată minorității de etnie romă, care se va construi în cartierul Barbu Lăutaru din Blaj.  

Biserica Greco-Catolică dorește astfel să urmeze îndemnul Papei Francisc de a ajunge în zonele de ”periferie”, îngrijindu-se de persoanele defavorizate și marginalizate, susțin reprezentanții bisericii din Blaj.

Arhiepiscopul Romano-Catolic de Bucureşti, Ioan Robu, a declarat, în luna mai, că este aproape sigur că Suveranul Pontif va efectua anul viitor o vizită în România, când va avea loc şi ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici, martiri care şi-au pierdut viaţa în timpul regimului comunist.

De asemenea, tot în primăvară, Cardinalul Lucian, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din România a trimis o invitație oficială Papei Francisc, pentru a veni 2018.

Acest articol a fost citit de: 122 ori

Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, la Blaj: „Papa Francisc speră să sosească ziua în care va veni în România”
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.