blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Campioana României a cedat și în cel de-al doilea meci disputat în Champions League: Volei Alba Blaj – Dinamo Krasnodar 1-3

Campioana României a cedat și în cel de-al doilea meci disputat în Champions League: Volei Alba Blaj – Dinamo Krasnodar 1-3

Publicat în 11.01.2017 la ora 20:08

În această seară, în sala „Transilvania” din Sibiu, Volei Alba Blaj a pierdut cu Dinamo Krasnodar, deţinătoarea Cupei CEV, într-un meci contând pentru etapa a doua a Grupei B din Champions League, scor 1-3 (23-25, 25-16, 19-25, 22-25).

Reprezentanta României a început cu stângul anul 2017, pierzând întâiul joc oficial, la finele unei partide în care Blajul a sperat la multe și a realizat puține. Într-o grupă a „morții”, Volei Alba Blaj și-a legat speranțele de a face un rezultat notabil de acest joc, împotriva deținătoarei Cupei CEV, însă nu a reușit minunea, Dinamo Krasnodar fiind mult prea puternică. Formația din „Mica Romă” a evoluat oscilant, a reușit doar să egaleze, dar s-a aflat la un nivel inferior comparativ cu jocul de la Moscova. Volei Alba Blaj a dezamăgit și n-a reușit nici măcar să ia puncte într-o confruntare care s-a dorit a fi una a „adevărului” în privința aspirațiilor europene.

Peste 1300 de spectatori au fost la Sibiu, pentru a asista la întâiul joc intern din Champions League al Campioanei României, în Sala „Transilvania” temperatura fiind extrem de scăzută, doar 17 grade Celsius. Întâlnirea a fost prefațată plastic de Sergiu Ștefănescu, președintele Blajului: „Când jucăm cu Dinamo Moscova și Volero Zurich, parcă am întâlni, la fotbal Barcelona sau Bayern Munchen. Dinamo Krasnodar este un fel de Sevilla pentru România. Aceasta e șansa noastră într-o grupă infernală„, a spus Ștefănescu, într-o comparație cu fotbalul.

• Primul set echilibrat

Blajul a început bine primul set a condus cu 5-2, însă Dinamo a întors rezultatul. Echilibrul s-a păstrat aproape, s-a jucat aspru, existând și un moment litigios, când Blajul a cerut punct dar în loc de 20-18 s-a făcut 19-19. Krasnodar a ajuns la 24, iar elevele lui Zakoc au anulat prima minge de meci, după o fază prelungită ce a ridicat sala în picioare.

• Al doilea, marș blăjean, al treilea dominat de Dinamo

În al doilea set, Volei Alba Blaj a impus ritmul, dominând categoric confruntarea, distanțându-se confortabil, astfel că disputa nu a avut istoric. Rolurile s-au inversat în următorul set, când Dinamo Krasnodar a fost echipa ce a deținut supremația și a avut un avantaj consistent. Dar campioana României nu a renunțat și s-a apropiat la 17-20, insuficient însă…

• Pe muchie de cuțit în setul al 4-lea

Aflată pe val, Dinamo Krasnodar a început puternic setul al 4-lea ce putea fi ultimul, dar Blajul a remontat spectaculos de la 5-8, ajungând să conducă cu 10-8 și 11-9. Reprezentanta României a intrat în avantaj la al doilea time-out al setului, 16-13, în prim plan fiind Tatsiana Markevich. Echilibrul s-a păstrat, cu Volei Alba Blaj având avantaj de unul-două puncte, până la 22-21.Dinamo Krasondar a egalat la 22, iar Zakoc a simțit pericolul și a solicitat time-out, dar Krasnodar a a ajuns la 24-22, având două mingi de meci! A fructificat-o pe prima, în urma unui „challenge” (arbitrii au urmărit reluarea video a fazei), situație mai rar întâlnită la volei, în tmp ce echipele așteptau verdictul.

Până la urmă însă, Dinamo Krasnodar a avut nervii mai tari, a fructificat avantajul moral și a câștigat primul său joc din Grupa B.

Peste două săptămâni, în 25 ianuarie, tot la Sibiu, campioana României va juca împotriva formaţiei Volero Zurich, pentru ca marți, 17 ianuarie, la Blaj să fie turul semifinalelor din Cupa României, cu CSM București.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai intrat  Dubravka Djuric, Ana Grbac; Ana Maria Berdilă, Martina Samadan, Rebecka Lazic.

Programul campioanei României este următorul: • acasă cu Dinamo Krasnodar (11 ianuarie 2017, ora 18.00); • acasă cu Volero Zurich (25 ianuarie, ora 18.00); • deplasare la Zurich (9 februarie, ora 21.00); • deplasare la Krasnodar (21 februarie, ora 18.00); • acasă cu Dinamo Moscova (21 februarie, ora 18.00), jocurile de pe teren propriu disputându-se în Sala „Transilvania” din Sibiu.

Acest articol a fost citit de: 87 ori

Campioana României a cedat și în cel de-al doilea meci disputat în Champions League: Volei Alba Blaj – Dinamo Krasnodar 1-3
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.