blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Blajul, transformat în cel mai dulce oraș din România, odată cu începerea ”Sărbătorii Mierii” 2016

Blajul, transformat în cel mai dulce oraș din România, odată cu începerea ”Sărbătorii Mierii” 2016

Publicat în 19.03.2016 la ora 12:11

sarbatoarea-mierii-2016-blaj-ziua-intaiCel mai mare târg apicol din România, ajuns în acest an la cea de-a IX-a ediție, și-a deschis astăzi porțile la Blaj. Reprezentanți din mai multe țări, peste 150 de expozanți și mii de vizitatori sunt așteptați să participe la această manifestare dedicată apicultorilor și consumatorilor de produse apicole. Toți cei care se vor afla, timp de două zile, la Blaj, vor avea parte de momente artistice, concerte, tombole, prezentare de modă și multe surprize. Evenimentul are loc, ca și anii trecuți, în Piața 1848 din Blaj și este organizat Apidava, în parteneriat cu  Consiliul Local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.

Timp de două zile,” Sărbătoarea Mierii” transformă Blajul în cel mai dulce oraş din România.

Noutatea acestui an este dată de iniţiativa organizatorilor de a promova portul popular tradiţional. Astfel, toţi apicultorii care sâmbătă, 19 martie, în intervalul orar 10.00-12.00 vor fi îmbrăcaţi în costum popular reprezentativ pentru regiunea istorică din care provin, vor primi câte un bon valoric pentru utilaje şi unelte agricole.

Toate doamnele şi domnişoarele vizitatoare ale târgului care, de asemenea, vor fi îmbrăcate în costum popular vor primi din partea organizatorilor câte un şorţ de bucătărie.

Nici cei mici nu au fost uitati, în dimineaţa zilei de duminică, 20 martie, copiii în port tradiţional vor fi recompensaţi cu cărţi de colorat, creioane, baloane colorate şi miere.

Apicultorii cei mai dibaci vor fi provocaţi să își demonstreze iscusinţa în cadrul concursului  “Apicultorul meseriaş”, iar cel care asamblează un stup în cel mai scurt timp poate pleca cu el acasă.

După succesul de anul trecut, din program nu va lipsi componenta show-ului culinar, anul acesta bucătarii oferind gospodinelor şansa de a lua notiţe cu privire la modul de preparare a reţetelor care au în compoziţie miere sau a produselor tradiţionale locale.

Pentru buna organizare a acestui eveniment, la care se estimează o participare de aproximativ 6.000 de persoane în cele două zile, Primăria municipiului Blaj ,Poliţia municipiului Blaj şi Jandarmeria Română, au hotărât restricţionarea traficului rutier în Piaţa 1848, str. Astra, str. Timotei Cipariu , str. Pentru Pavel Aron şi str. Mitropolit Vancea, începând de vineri, 18 martie 2014 – ora 16.00, până duminică, 20 martie, ora 16.00.

Programul manifestării cuprinde următoarele momente:

Sambata, 19 Martie 2016

1000 Deschiderea Oficiala a targului

Scena în aer liber, Piața 1848 Blaj

1000 – 1200  Inscriere concurs „Traditia in apicultura”

Promovam apicultura romaneasca prin portul popular. Intre orele 10-12 la standul Apis toti apicultorii imbracati in costum popular se pot inscrie pentru premii in valoare de 50 de lei.

Standul Apis

 1030 Conferinte pentru apicultori

Programul National Apicol 2014-2016 Prezentare Legea 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol. Strategia Veterina privind controlul oficial in domeniul apiculturii.

Sala de conferințe a primăriei Municipiului Blaj

 1200 Concursul „Apicultorul Meserias”

Cel mai rapid apicultor la montarea unui stup.

Standul Apis

 1300 Spectacol pe tema mierii

Dansul Apicultorului, sustinut de majoretele de la Scoala Toma Cocisiu Blaj si un grup de majorete adusi speciali pentru Sarbatoarea Mierii de firma Lyson din Polonia.

Scena în aer liber, Piața 1848 Blaj

 1400 Tombola albinutelor

Tombolă cu premii în produse apicole oferite de Apidava pentru vizitatorii aflați la târg.

Scena în aer liber

15:00 – Tombola Dulcofruct

Tombolă cu premii oferite de mascota Dulcofruct, prentru apicultorii care achiziționează produse de la standul Cirast

  1830 Concert Live pentru tineret

Arpi & Zip Band, Lidia Buble. In deschidere Ravy si formatia R-Born din Blaj.

Scena în aer liber

19:00 – Cina festivă

Accesul la cina festivă se face doar pe baza unei invitații

Duminica, 20 Martie 2016

1000 Târg cu vânzare

Produse apicole, apiterapeutice, ecologice și traditionale. Echipamente si utilaje apicole.

Piata 1848

1200 Spectacol pentru copii

Scena în aer liber.

Acest articol a fost citit de: 1058 ori

Blajul, transformat în cel mai dulce oraș din România, odată cu începerea ”Sărbătorii Mierii” 2016
4.5 (90%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *