blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Bărbatul din Jidvei ridicat de DIICOT pentru TERORISM se autoproclama „un geniu de ştiinţă român“

Bărbatul din Jidvei ridicat de DIICOT pentru TERORISM se autoproclama „un geniu de ştiinţă român“

Publicat în 10.04.2019 la ora 17:42

Bărbatul care a fost ridicat astăzi de la domiciliul său de procurorii DIICOT și poliţişti din cadrul BCCO, pentru cercetări într-o anchetă privind o ameninţare teroristă, se pare că nu ar fi la prima faptă de acest gen.

Bărbatul se numeşte Ovidiu Anghelidi, are 46 de ani şi locuieşte împreună cu mama sa într-o casă pe care au cumpărat-o în satul Căpâlna de Jos, comuna Jidvei, ei fiind originari din Braşov. Cei doi erau retraşi faţă de comunitatea din sat. Cu toate acestea, localnicii susţin că bărbatul ar mai fi sunat şi cu alte ocazii pentru a ameninţa cu ”atacuri cu rachete”, dar nu a fost reclamat la poliţie.

Pe internet, Anghelidi se prezintă drept un ”geniu de ştiinţă român”, autor al unor invenţii ”care ar fi făcut ca alţii să îi dea nume de geniu”. Pe yotube şi vimeo a publicat o serie de videoclipuri în care citeşte, în română şi engleză, pagini întregi despre aşa-zisa sa activitate ştiinţifică. De asemenea, pe un cont de pe site-ul scribd.com a publicat o declaraţie pe propria răspundere că nu aparţine niciunei organizaţii secrete.

Ovidiu Anghelidi este acuzat că, în data de 1 martie, a sunat la sediul unei fundaţii şi la un hotel din Bucureşti unde a transmis că va fi realizat un atac cu rachetă.

Procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Investigare a Infracţiunilor de Terorism au efectuat miercuri, 10 aprilie 2019, o percheziţie domiciliară pe raza comunei Jidvei, judeţul Alba, într-o cauză în care se efectuează cercetări faţă de un suspect, în vârstă de 46 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Potrivit DIICOT, la data de 1 martie 2019, la ora 15.52, Secţia 1 Poliţie Bucureşti a fost sesizată prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă ”112” cu privire la faptul că pe raza municipiului Bucureşti, unde funcţionează o fundaţie, a fost primit un apel telefonic, ocazie cu care s-a transmis, prin intermediul unei înregistrări audio, faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra locaţiei respective.

De asemenea, în aceeaşi zi, la scurt timp – ora 15.56 – Secţia 1 Poliţie a fost sesizată, din nou, prin intermediul S.N.U.A.U. ”112”, despre împrejurarea că la un hotel situat pe Calea Dorobanţilor, sector 1, a fost primit un alt apel telefonic, fiind transmis un mesaj audio, în sensul că va avea loc un atac cu rachetă şi că persoanele prezente au la dispoziţie 21 de minute pentru a evacua zona.

La finalul mesajului audio, se preciza că organizaţia ”Vlad Ţepeş” revendică ”atentatul”. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba. La acţiune au participat luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei “Vlad Ţepeş”.

Acest articol a fost citit de: 1940 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.