blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Bărbat de 44 de ani din Cenade arestat pentru tentativă la omor, după ce și-a înjunghiat un consătean

Bărbat de 44 de ani din Cenade arestat pentru tentativă la omor, după ce și-a înjunghiat un consătean

Publicat în 16.01.2017 la ora 11:18

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus la data de 14 ianuarie 2017, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului BÎRSAN NICOLAE, în vârstă de 44 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice.

La data 14.01.2017, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă, iar  Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile începând cu data de 15.01.2017, sens în care a fost emis şi mandatul de arestare preventivă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba.

În fapt, s-a reţinut că la data de 13.01.2017, în jurul orei 19,30, în urma unei altercaţii ce a avut loc pe o stradă din localitatea Cenade, județul Alba, între inculpatul BÎRSAN NICOLAE şi fratele său, a intervenit persoana vătămată P.V. pentru a aplana conflictul. În acest context, inculpatul BÎRSAN NICOLAE i-a aplicat persoanei vătămate P.V. o lovitură cu un cuţit în regiunea abdominală.

Victima a fost transportată la  Spitalul Municipal Blaj şi supusă unei intervenţii chirurgicale, stabilindu-se diagnosticul de „plagă penetrantă abdominală cu leziuni mezocolice şi hematom intraabdominal”.

Leziunile traumatice au pus în primejdie viaţa victimei, în sensul că, în absenţa tratamentului medico chirurgical adecvat şi la timp instituit acestea ar fi condus invariabil la deces. Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale. Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba – Poliția Municipiului Blaj.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 1016 ori

Bărbat de 44 de ani din Cenade arestat pentru tentativă la omor, după ce și-a înjunghiat un consătean
4 (80%) 3 vote[s]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.