Rămâi conectat

Știri din zonă

Bărbat de 36 de ani din Valea Lungă cercetat de polițiștii din Blaj, după ce și-a amenințat soția

Publicat

în

În cursul nopții de 13/14 mai 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Blaj, au fost sesizați de o femeie de 35 de ani, din comuna Valea Lungă, cu privire la faptul că a fost amenințată de soțul ei.

Din primele date, a rezultat faptul că, în timp ce se aflau la domiciliul comun, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor discuții în contradictoriu, bărbatul, în vârstă de 36 de ani, și-ar fi amenințat soția, creându-i acesteia o stare de temere.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, a fost emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, prin care bărbatului i-a fost interzis să se apropie de femeie.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Știri din zonă

Investiție de peste 6 milioane de lei în reabilitarea și modernizarea DC 34 Veza – Crăciunelu de Jos

Publicat

în

Asociația de Dezvoltare Intracomunitară (ADI) Investiții Publice Crăciunelu de Jos-Blaj a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Realizare drum comunal DC 34 Veza (DJ 107) – Izvoarele – Tiur – Crăciunelu de Jos (DN 14B)”.

Obiectivul de investiție constă în realizarea drumului comunal DC 34 pe sectorul cuprins între km 4+790 și km 8+549 ca drum de clasă tehnică V cu o bandă de circulație.

Lungimea totală a sectorului de drum menționat este de 3.759 metri.

Potrivit memoriului care însoțește solicitarea, investiţia ce urmează a fi realizată în intravilanul și extravilanul satului Crăciunelu de Jos și în intravilanul și extravilanul localității Tiur va asigura într-o manieră modernă o conexiune alternativă a comunei Crăciunelu de Jos cu municipiul Blaj.

De asemenea, va asigura, pe termen scurt, punerea în valoare a terenurilor agricole și posibilități de investiții în zona Crăciunelu de Jos – Blaj, cât și o conexiune rapidă atât între cele două localități, respectiv conexiunea cu DJ 107 și cu DC 34. De asemenea, pe termen mediu poate fi valorizată din punct de vedere turistic întreaga zonă.

„Realizarea infrastructurii rutiere, potențialul turistic și cultural al zonei ar putea fi punctele de sprijin pentru demararea unor proiecte de turism cu trasee turistice. De asemenea, pe termen lung se vizează și creșterea numărului populației din zonă, o zonă fără poluare, cât și facilitarea dezvoltării unor proiecte agricole. Aceste oportunități de dezvoltare locală pot lua avânt odată cu realizarea acestei conexiuni rutiere alternative zonei prin realizarea obiectivului de investitii”, se arată în memoriu.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 6.324.590 de lei, iar durata de realizare a acesteia este de 18 luni.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 34 de ani din Șona cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând cu permisul suspendat

Publicat

în

Vineri, 12 iulie 2024, în jurul orei 14.50, polițiștii Secției 6 de Poliție Rurală Jidvei au identificat un bărbat de 34 de ani, din localitatea Șona, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Principală, din localitatea Lunca Târnavei.

Din verificările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul de 34 de ani avea permisul de conducere suspendat.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Știri din zonă

Remorcă tip generator, RĂSTURNATĂ pe calea ferată în zona Valea Lungă

Publicat

în

Un accident a avut loc sâmbătă, în jurul orei 22.30, la Valea Lungă, în zona Lunca. O remorcă de tip generator s-a răsturnat pe calea ferată. Traficul feroviar este restricționat.

„Garda de intervenție Blaj intervine pentru asigurarea măsurilor specifice în loc. Valea Lungă, zona Lunca. Este vorba despre o remorca (tip generator) răsturnată pe calea ferată. Forțe alocate: 1 x ASAS”, a transmis ISU Alba.

UPDATE 1: „La momentul de față traficul feroviar este restricționat. La fața locului se deplasează și personal din cadrul SVSU VAlea Lungă cu un buldoexcavator”, a mai transmis ISU Alba.

UPDATE 2: „Remorca a fost degajată de pe calea ferată. Fară victime”, a  transmis ISU Alba.

 

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj