blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Bărbat de 35 de ani din Cergău condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce și-a bătut un unchi până l-a băgat în spital

Bărbat de 35 de ani din Cergău condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce și-a bătut un unchi până l-a băgat în spital

Publicat în 03.11.2018 la ora 19:33

Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Cergău, a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare, deși este judecat pentru infracțiunea de violență în familie în forma tentativei de omor.

Rupa Grigore Alin a fost condamnat la pedeapsa finală de 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 7 ani. Inculpatul a fost obligat, în schimb, la plata unei amenzi penale de 1.800 de lei pentru săvârșirea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Hotărârea a fost luată la Tribunalul Alba, luni, 29 octombrie și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că a lovit cu pumnul un tânăr şi cu o bâtă în cap pe tatăl acestuia, provocându-i răni foarte grave.

”În fapt, s-a reţinut că, la data de 24.06.2018, Rupa Gligore Alin i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feţei persoanei vătămate R.Ş.(jr.), care a căzut pe stradă inconştient, iar apoi a lovit cu o bâtă în cap persoana vătămată R.Ş. (sr.), cauzându-i leziuni traumatice (fractură craniană TP dr., hematom extradural TP drept) care necesită pentru vindecare 45-50 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa. Persoana vătămată R.Ş. (sr.) a fost internată în spital şi supusă unei intervenţii chirurgicale”, au precizat procurorii în rechizitoriu.

Bărbatul s-a împăcat cu victimele sale și le-a plătit acestora suma de 5.000 de euro pentru a scăpa cu o pedeapsă mai blândă. De asemenea, a recunoscut săvârșirea faptelor.

”Dispune confiscarea corpurilor delicte – o bâtă în lungime de 0,75 m, cu diametrul de 2 cm, esenţă mesteacăn şi părţile componente ale unei sape – obiecte ridicate de către organele de poliţie şi aflate în coletul nr. 1 şi coletul nr. 4, ambele depuse la Camera “Corpuri delicte” a Tribunalului Alba”, se precizează în dispozitivul hotărârii Tribunalului.

Condamnatul a mai fost obligat la plata sumei de 9.668 de lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare ale persoanei vătămate şi la dobânda legală aferentă acestei sume, precum și la plata sumei de 480 de lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 120 zile, în cadrul Primăriei comunei Cergău sau în cadrul Primăriei comunei Cenade.

Acest articol a fost citit de: 399 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.