blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Autoturisme date în urmărire în Marea Britanie, depistate de polițiști în urma a patru percheziții domiciliare efectuate ieri la Blaj

Autoturisme date în urmărire în Marea Britanie, depistate de polițiști în urma a patru percheziții domiciliare efectuate ieri la Blaj

Publicat în 18.05.2018 la ora 11:55

Ieri, 17 mai 2018, poliţiştii Serviciului de investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat 4 percheziții la domiciliile unor persoane din municipiul Blaj, bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tăinuire.

Se pare că, în anul 2017, doi bărbaţi, de 38 şi 39 de ani, ar fi achiziționat, din Marea Britanie, în sistem leasing, 3 autoturisme, în valoare totală de 47.000 de lire sterline, ar fi plătit o parte din rate după care le-ar fi adus în România, unde, folosindu-se de documente şi declaraţii false le-ar fi înmatriculat pe numele unor rude.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat cele 3 autoturisme, căutate de autorităţile din Marea Britanie, acestea fiind indisponibilizate, în vederea restituirii.

Faţă de cei de cei doi bărbaţi, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar faţă de alte două persoane, rude cu bărbaţii, pe numele cărora au fost înmatriculate autovehiculele, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de tăinuire.

Pentru depistarea autoturismelor, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internaţională –  Inspectoratul General al Poliţiei Române.

La efectuarea percheziţiilor, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sprijiniţi de poliţiştii din Blaj şi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Acest articol a fost citit de: 1076 ori

Autoturisme date în urmărire în Marea Britanie, depistate de polițiști în urma a patru percheziții domiciliare efectuate ieri la Blaj
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.