blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » “Aur” pentru vinurile Muscat şi Selena de Blaj

“Aur” pentru vinurile Muscat şi Selena de Blaj

Publicat în 31.05.2013 la ora 14:56

În perioada 23 -26 mai 2013, la Bucureşti a avut loc Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti 2013 (IWCB 2013). Ajuns la cea de a X-a ediţie, concursul a fost organizat la iniţiativa Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Viti-Vinicole (ONVPV), de către Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), în parteneriat cu ASER Wineconsulting, sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV).

medalie-aur-vinuri-blajÎn concurs au fost înscrise 541 probe, din 18 ţări producătoare de vin, vinurile din afară României reprezentând 40 % din total probe.

Participarea Staţiunii de Cercetări Viticole Blaj ( SCDVV) la IWCB din acest an a fost încununată de un succes binemeritat. Cele două medalii de aur obţinute cu Muscat 2012 şi Selena 2012, încununează activitatea de cercetare care se desfăşoară de peste 67 de ani cu profesionalism şi seriozitate în singura unitate de cercetare viticolă din Transilvania.

O premieră demnă de remarcat este aprecierea la superlativ a vinului obţinut din soiul Selena, brevetat şi omologat de cercetătorii amelioratori de la Staţiunea Viticolă Blaj.

Aprecierea probelor a fost făcută în conformitate cu Normele concursurilor internaţionale de vinuri de un juriu internaţional ai cărui membri sunt recunoscuţi prin experienţa şi profesionalismul lor, aici amintindu-l pe John U. Salvi, Master of Wine, cel care are o carieră de zeci de ani în spate.

Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului OIV, for interguvernamental care grupează 45 de ţări producătoare şi consumatoare de vin din lume a respectat cu sfinţenie, a asigurat competenţele, rigoarea şi obiectivismul în apreciere.
Echipa care a preluat organizarea concursului are convingerea că aceasta competiţie va ajunge una dintre cele mai importante din lume. În acest fel, Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti IWCB poate fi principalul instrument de calibrare şi comunicare pentru piaţa vinului din această parte a globului, cu influenţe benefice majore pentru toţi producătorii de pe oricare continent.

Rezultatele IWCB vor fi argumente la achiziţie pentru milioane de cumpărători din România, Polonia, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Ungaria, Şerbia, Croaţia, Slovenia, Turcia, ş.a.m.d., ţări care se află încă la distanţă de potenţialul maxim de consum.

Acest articol a fost citit de: 317 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.