blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Astăzi de la 16.45, la Piatra Neamț: Volei Alba Blaj – CSM Târgovişte, în semifinalele Cupei României

Astăzi de la 16.45, la Piatra Neamț: Volei Alba Blaj – CSM Târgovişte, în semifinalele Cupei României

Publicat în 08.04.2016 la ora 11:36

CSM-Targoviste-Volei-Alba-Blaj-finalaVolei Alba Blaj vizează câştigarea Cupei României, dar pentru asta va trebui să învingă în prima semifinală de la Piatra Neamţ pe CSM Târgovişte, cele două rivale jucând sezonul trecut finala campionatului.

Piatra Neamţ este inima voleiului autohton, în condiţiile în care în acest weekend în oraşul moldav se vor disputa semifinalele şi finalele Cupei României, la feminin şi masculin (astăzi – semifinalele feminine, sâmbătă – cele masculine, iar duminică finalele, în cuplaj, ora 12.00 – feminin şi ora 14.30 – masculin). Campioana României, Volei Alba Blaj are onoarea să deschidă acest regal voleibalistic astăzi, de la 16.45, în prima semifinală, cu rivala CSM Târgovişte, un meci de foc (în celălalt joc se întâlnesc, de la ora 18.00, CSM Bucureşti – recenta câştigătoare a Cupei Chalenge şi CSM Medicina Tg. Mureş), între două pretendente la trofeele interne în această stagiune. “Cupa României este o competiţie specifică, total diferită de campionat, poţi să joci doar un meci, sau să câştigi trofeul. Toate participantele din Final Four au aceeaşi dorinţă, aceea de a câştiga. Sigur noi avem în spate atâtea victorii, astfel că pentru echipa noastră este o perioada de confirmare. Adversarul din semifinală este unul de calitate, dar avem şansele noastre importante. Ne-am pregătit pentru o prestaţie mai bună decât cu Ştiinţa Bacău. În acest turneu, cine va fi mai bun şi mai concentrat va câştiga”, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

• Finala din semifinale

Echipa din “Mica Romă” îşi propune să cucerească eventul în acest sezon, dar are parte de o semifinală complicată, cu vicecampioana de lângă Turnul Chindiei, considerată principala contracandidată la titlu. Volei Alba Blaj s-a calificat în minimum de meciuri în al doilea an consecutiv în finala mare, după ce a eliminat Ştiinţa Bacău, şi se mândreşte cu o extraordinară serie invincibilă în campionat, cu 38 de victorii la rând, ce datează din februarie 2015. Referitor la cupă, în ediţia anterioară, la Cheile Grădiştei, în 6 aprilie 2015, Blajul a fost eliminată în penultimul act de Dinamo, scor 2-3. “Cupa României reprezintă o competiţie foarte importantă. Mergem la Piatra Neamţ cu gândul să ajungem în finală şi apoi să câştigăm. Important este primul duel, în care se întâlnesc cele mai bune echipe ale campionatului şi practic putem spune că finala se joacă în penultimul act. Semifinala reprezintă un singur meci, în care se pot întâmpla multe, în care fiecare combatantă o să dea totul pentru calificare”, a spus Sergiu Ştefănescu, Volei Alba Blaj urmând să fie susţinută sub Pietricica de aproximativ 20 de fani!

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 52 ori

Astăzi de la 16.45, la Piatra Neamț: Volei Alba Blaj – CSM Târgovişte, în semifinalele Cupei României
Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *