blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Argentinianca Josefina Fernandez – noua jucătoare a echipei Volei Alba Blaj

Argentinianca Josefina Fernandez – noua jucătoare a echipei Volei Alba Blaj

Publicat în 31.12.2012 la ora 19:41

Volei Alba Blaj are gânduri mari la primul sezon pe prima scenă a voleiului feminin românesc, formaţia din „Mica Romă” ţintind, chiar dacă nu într-un obiectiv anunţat oficial, participarea în competiţiile continentale. Aflată pe un nesperat loc 4 la finalul turului, gruparea blăjeană a anunţat că intenţionează să se întărească în pauza de iarnă, vizând numai piste externe, în discuţie fiind două achiziţii.

Conform site-ului blocaut.ro, prima mutare realizată, imediat după încheierea turului a fost înregimentarea voleibalistei argentiniene Josefina Fernandez. Sud-americanca are şi cetăţenia spaniolă, transferul fiind confirmat de jucătoare pe contul personal de Facebook, unde în dreptul clubului actual şi-a trecut „Blaj Alba Romania”.

Fernandez are 21 de ani şi 1,78 înălţime şi evoluează pe postul de secund. În cariera sa a jucat ultima dată în ţara natală, pentru Gelp (2009-2012), iar în 2009 a fost prezentă pe „Bătrânul Continent” în liga secundă din Spania, la Cecell LLeida. Componentă a echipei naţionale a Argentinei, alături de care a participat în acest an la ultima ediţie a World Grand Prix-ului, calificări pentru Jocurile Olimpice, Josefina a fost în urmă cu 5 ani căpitan al echipei naţionale de junioare.

După ce Josefina Fermandez şi-a dat acceptul de a evolua până la vară sub comanda antrenorului Marius Macarie, urmând să se prezinte la noua sa echipă la începutul anului viitor, Volei Alba Blaj are în componenţă trei „straniere”, Bojana Stojkovic (Serbia) şi Marija Sandic (Muntenegru) – ambele venite la începutul campionatului, însă se vizează o nouă achiziţie, un nume deocamdată necunoscut, o jucătoare venită tot de dincolo de Ocean.

Prin înregimentarea voleibalistei venite din Argentina, oficialii nou-promovatei au intenţionat să acopere postul de „secund”, unde în prima parte a sezonului alternativele s-au numit Bojana Stojkovic şi Adriana Dudnic, întrucât Alexandra Ciontoş suferit în timpul campionatului o indisponibilitate de durată.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 349 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.