blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Arest preventiv pentru cei patru tineri din Bucerdea Grânoasă învinuiți că au furat două autoturisme

Arest preventiv pentru cei patru tineri din Bucerdea Grânoasă învinuiți că au furat două autoturisme

Publicat în 30.10.2015 la ora 11:40

catuse-infractorIeri, 29 octombrie 2014, cei 4 tineri din comuna Bucerdea Grânoasă, identificaţi de poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, ca persoane bănuite de comiterea a două furturi de autoturisme, au fost prezentaţi de către procurorii, Judecătoriei Blaj, cu propunere de arestare preventivă.

Instanţa de judecată a dispus cercetarea lor, în stare de arest preventiv, pe numele celor 4 tineri fiind emise mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

• Informaţii de background:

În dimineaţa zilei de 28 octombrie, a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Bucerdea Grînoasă, au fost sesizaţi de către un cetăţean din comună, în legătură cu faptul că i-a dispărut autoturismul pe care-l parcase în curtea locuinţei.

Autoturismul a fost găsit abandonat, într-un şanţ, la câteva străzi distanţă de locuinţa păgubitului.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Postului de Poliţie Bucerdea Grânoasă, împreună cu poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, au fost identificate 4 persoane, bănuite de comiterea furtului.

Este vorba de 4 tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, toţi din comuna Bucerdea Grânoasă, care, în noaptea de 27/28.10.2015, au profitat de faptul că păgubitul a lăsat autoturismul neasigurat şi cu cheile în contact.

Poliţiştii au stabilit că autoturismul a fost condus de S.C.R., de 19 ani, care nu posedă permis de conducere, până pe strada Lipoveni din comună, unde, datorită vitezei excesive, a pierdut controlul asupra acestuia şi a intrat într-un şanţ, loc în care autoturismul a fost abandonat.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că cei 4 tineri sunt bănuiţi şi de comiterea altui furt de autoturism, în noaptea de 17/18.10.2015, din aceeaşi localitate, folosindu-se de împrejurarea că autoturismul a fost lăsat în garajul locuinţei păgubitului, fără ca uşa garajului şi poarta locuinţei, să fie asigurate.

Cei 4 tineri sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, iar în plus, faţă de S.C.R., cercetările sunt efectuate şi sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de: 105 ori

5.0
01

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.