blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Politică » Alexandru Prereș: “Parlamentarii PD-L de Alba au depus 108 amendamente la Legea Bugetului însă toate au fost respinse de Comisia Buget-Finanțe”

Alexandru Prereș: “Parlamentarii PD-L de Alba au depus 108 amendamente la Legea Bugetului însă toate au fost respinse de Comisia Buget-Finanțe”

Publicat în 01.02.2013 la ora 21:30

Senatorul PDL de Alba, Alexandru Pereș, a enumerat și explicat, în conferința de presă de astăzi, amendamentele la Legea Bugetului depuse împreună cu deputatul Clement Negruț. Toate amendamentele au fost refuzate de Comisia Buget-Finanțe însă democrat-liberalii spun că unele dintre ele ar mai avea șanse să treacă în momentul în care vor fi susținute în plen.

Este vorba despre 108 amendamente din care 22 Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, 9 Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, 7 Ministerul Educației și unul pe Ministerul Tineretului și Sportului, alte 10 amendamente pe Ministerul Culturii, 2 pe Ministerul Sănătății și 56 de pentru finanțarea lăcașelor de cult.

Am cerut o sumă de peste 1,5 milioane pentru un obiectiv care ne privește și pe noi, este vorba despre sala de sport de la Blaj pentru că acolo sunt niște performanțe ce fac ca Blajul să merite să se ridice încet și pe acest domeniu al sportului. Tot la Blaj avem și Palatul Cultural, un obiectiv fundamental pentru municipiu și chiar pentru Transilvania. Am cerut o sumă consistentă, în jur de 1,5 milioane de lei pentru a putea să punem în valoare acest obiectiv. Am solicitat bani și Ministerului Dezvoltării Regionale si Administrației Publice, pentru Bazinul Olimpic din Alba Iulia, o lucrare care este finalizată în proporție de 75% și care, dacă nu găsim înțelegere și finanțare, se va degrada. Am mai cerut bani de la Ministerul Sănătății, pentru Spitalul Județean, este vorba despre suma de 1,7 milioane de lei necesară pentru a finaliza tot ce am început acolo în urmă cu 2 ani. Cele 56 de amendamente, o parte preluate de la colegii noștri din USL, pentru finanțarea lăcașelor de cult vor fi susținute, așa cum au făcut și ei anul trecut sau acum 2 ani când au cerut respectivele sume pentru construirea șimodernizarea bisericilor dinjudețul Alba. De asemenea, am solicitat continuarea lucrărilor de la Primăria Zlatna. Acolo este o clădire – monument istoric pentru care s-au alocat 500.000 de lei anul trecut. Suma pe care am cerut-o este tot de 1,5 milioane de lei, pentru a putea să continuăm lucrările la acest simbol al orașului”, a exemplificat Alexandru Pereș.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 251 ori

Alexandru Prereș: “Parlamentarii PD-L de Alba au depus 108 amendamente la Legea Bugetului însă toate au fost respinse de Comisia Buget-Finanțe”
Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.