blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Politică » Aftenie Diana Augusta, consilier ALDE Valea Lungă: „Participarea mea la evenimentul de lansare a Partidului Pro România reprezintă exercitarea unei opţiuni libere de a socializa într-un anumit cadru”

Aftenie Diana Augusta, consilier ALDE Valea Lungă: „Participarea mea la evenimentul de lansare a Partidului Pro România reprezintă exercitarea unei opţiuni libere de a socializa într-un anumit cadru”

Publicat în 02.06.2017 la ora 15:39

Consider că dreptul la replică trebuie privit în acest caz atât din perspectivă morală cât şi judiciară. În calitate de persoană privată sau publică mă simt lezată, într-o anumită privinţă, prin publicarea unor informaţii incorecte, parţiale sau de-a dreptul neveridice în cazul intervenţiei în presă a domnului Lazăr prin articolul publicat în ziarul Unirea- Alba Iulia, în data de 31.05.2017.

Participarea mea la evenimentul de lansare a Partidului Pro România reprezintă exercitarea unei opţiuni libere de a socializa într-un anumit cadru , acest drept fiind garantat de Constituţia României prin dreptul la informaţie Art.31, alin 1, dreptul la libertatea conştiinţei Art.29, alin 1 şi libertatea de exprimare prevăzută în Art. 30, alin 1. Nu consider că am încălcat prevederile Statutului ALDE în vigoare, atâta timp cât nu am făcut niciun fel de declaraţii politice sau publice care să aducă vreun prejudiciu de imagine partidului. În calitate de consilier local şi preşedinte al Comisiei Juridice din cadrul Consiliului Local Valea Lungă mi-am îndeplinit atribuţiile prevăzute de lege şi nu am acţionat contrar intereselor partidului din care fac parte. Doresc să învederez faptul ca opiniile personale ale domnului Lazăr ar trebui păstrate pentru cadrul privat şi afirmaţiile destinate creării unui prejudiciu de imagine, care încalcă articolul 73 prevăzut de Codul Civil în vigoare, ar trebui gestionate de domnia sa cu o mai mare atenţie pentru a nu crea cumva o impresie falsă.

Prezenţa mea alături de domnul Daniel Constantin sau alături de domnul Sorin Câmpeanu reprezintă, în primul rând, o apreciere a unor persoane de valoare morală deosebită, de aceea nu consider că trebuie să ne eschivam în cazul acestor apariţii. Dincolo de orientarea politică a unei persoane, pe care o respect indiferent care este aceasta, am apreciat că prezenţa mea la eveniment este un semn de respect pentru profesionalismul acestora şi nu cred că gestul prejudiciază partidul din care fac parte. Nu am aderat la altă formaţiune politică şi nici nu am demisionat din calitatea de membru ALDE, dar am dreptul de a aprecia dorinţa sinceră a unor oameni integri de a face un alt tip de politică decât ceea ce observăm în contextul actual. Domnul Lazăr ar trebui să fie preocupat de alterarea imaginii partidului din partea unor persoane care întâmpină probleme de natură juridică, probleme care ridică un real semn de întrebare asupra moralităţii, cinstei şi onoarei persoanelor respective.

Totodată, apreciez grija domnului Lazăr pentru respectarea alianţelor de partid şi aştept ca în calitatea sa de lider al organizaţiei judeţene să reuşească să se impună în vederea respectării protocolului de numire şi susţinere a funcţiei de viceprimar deoarece, la aproape un an de la alegeri, acest protocol nu se aplică în comuna Valea Lungă.

Cu privire la măsurile pe care domnia sa doreşte să le întreprindă, îmi rezerv dreptul de a solicita respectarea principiului legalităţii în deciziile luate.

Citește și Primarul din Șpring și două consiliere ALDE din Blaj și Valea Lungă, în poze cu Daniel Constantin. Ioan Lazăr: Noul partid este un mare fâs. Voi lua măsuri

Aftenie Diana Augusta,

Consilier Local ALDE în Consiliul Local Valea Lungă
Preşedinte al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, juridică şi disciplină

Acest articol a fost citit de: 163 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.