blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Administrația locală din Blaj se așteaptă ca zeci de mii de pelerini să vină pe Câmpia Libertăţi și să-l întâmpine pe Papa Francisc

Administrația locală din Blaj se așteaptă ca zeci de mii de pelerini să vină pe Câmpia Libertăţi și să-l întâmpine pe Papa Francisc

Publicat în 11.01.2019 la ora 13:22

Administraţia locală a municipiului Blaj a luat act cu satisfacţie de anunţul făcut de birourile de presă ale Sfântului Scaun şi Preşedintelui României în legătură cu vizita Suveranului Pontif la Blaj, în data de 2 iunie 2019.

Acest eveniment va aşeza Blajul în prim-planul atenţiei mondiale! Considerăm că vizita Sfântului Părinte în «Mica Romă» vine ca o recunoaştere a importanţei istorice a Blajului, cunoscut ca un centru al afirmării originii latine a poporului român, un centru al libertăţii şi al valorilor spirituale universale.

Această vizită istorică confirmă şi faptul că sacrificiile Blajului şi ale oamenilor formaţi la lumina ideilor Şcolii Ardelene sunt recunoscute ca valori fundamentale ale demnităţii umane! Se întâmplă rar în istorie ca o comunitate mică, de 20.000 de locuitori, să fie aleasă pentru a găzdui un astfel de eveniment!”, se afirmă într-un comunicat de presă al Primăriei Blaj.

Primarul Gheorgeh Rotar afirmă că ”municipiul Blaj a primit cu bucurie onoranta misiune de a organiza vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc şi va depune toate eforturile necesare pentru ca şederea la Blaj a Suveranului Pontif să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”.

„Organizarea unui eveniment de asemenea amploare nu va fi deloc simplă, însă – alături de locuitorii Blajului, împreună cu Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică şi cu toate instituţiile implicate – suntem siguri că Blajul se va ridica la înălţimea acestei vizite istorice. Încă de pe acum, comunitatea Blajului urează bun venit Sfântului Părinte, precum şi zecilor de mii de pelerini care doresc să-l întâmpine pe Câmpia Libertăţii!”, se mai precizează în document.

Informaţii cu privire la vizita Papei au fost făcute publice şi de Administraţia Prezidenţială, respectiv Biserica Greco-Catolică. ”Vizita va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice sub motto-ul «Să mergem împreună!». Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc. Episcopii catolici din România au primit cu bucurie şi recunoştinţă vestea vizitei Papei Francisc, îndemnându-i pe credincioşi şi pe toţi oamenii de bunăvoinţă să se unească în rugăciune pentru ca acest eveniment să aducă roade bogate în viaţa spirituală a creştinilor precum şi în favoarea binelui şi unităţii întregii societăţi româneşti”, se precizează în comunicatul Bisericii.

„Sperăm ca prezenţa în România a Urmaşului Sfântului Petru să aducă României inspiraţia pentru a uni tot ceea ce e bun şi valoros în favoarea ţării şi a binelui comun. Să putem regăsi voinţa dialogului între Bisericile creştine bazat pe respectul alterităţii, care să unească energiile creştinilor în favoarea vieţii şi a valorilor fireşti ale Creaţiei lăsate de Dumnezeu”, a transmis, în Mesajul său, Preafericitul Cardinal Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, şi Preşedinte al Conferinţei Episcopilor Catolici din România.

Acest articol a fost citit de: 983 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.