Rămâi conectat

Actualitate

23 de persoane din Blaj au fost sancționate de polițiști, pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară

Publicat

în

Cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată ieri, 15 aprilie 2021, la Blaj, au fost legitimate 126 de persoane, au fost verificate 77 de autovehicule și au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Reamintim că, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 05.00, iar în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00.

În toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00 – 05.00.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Actualitate

Persoană rămasă încarcerată, după coliziunea dintre două autoturisme produsă pe Podul Vezii din Blaj

Publicat

în

Pompierii din Blaj au fost solicitați să intervină, în dimineața zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, pentru acordarea primului ajutor și descarcerarea unei persoane, în urma unui accident rutier produs pe Podul Vezii, din Blaj.

„Garda de intervenție Blaj intervine pentru acordarea primului ajutor medical și descarcerare la un accident rutier produs în Municipiul Blaj, la Podul Vezi. Este vorba despre 2 auto implicate, 2 persoane implicate, din care 1 este incarcerată, conștientă. Se lucrează pentru extragerea persoanei din autoturism. Forțe alocate: 1 ASAS și 1EPA”, a treansmis ISU Alba.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Veta Biriș – 75 de ani de viaţă, 55 de ani de activitate artistică şi 50 de ani de colaborare cu Televiziunea Română

Publicat

în

Iuliana Tudor ne invită să omagiem viaţa şi cariera artistei împreună cu Mariana Anghel, Niculina Stoican, Ilie Medrea, alături de Ansamblul Folcloric al Județului Alba dirijat cu măiestrie de Alexandru Pal, precum şi cu reprezentanţi ai tinerei generații de interpreţi. Emisiunea se vede pe 19 mai 2024, de la ora 21.00, la TVR 1.

75 de ani de viaţă, 55 de ani de activitate artistică şi 50 de ani aici, la Televiziunea Română. Duminică, dragi prieteni, avem multe motive pentru care o sărbătorim pe Veta Biriş, artista care trezeşte conştiinţa naţională şi aduce împreună românii cu muzica sa. Prieteni dragi, mari interpreţi o vor însoţi pe artistă la Petrecere… cu cântec! Vino alături de noi pentru un spectacol complet!”, ne invită Iuliana Tudor la ediţia de săptămâna aceasta a emisiunii pe care o realizează şi prezintă la TVR 1.

Artişti care au devenit modele pentru multe generații de tineri și care, prin tot ce au făcut de-a lungul carierei lor, lasă o moștenire culturală importantă, sunt protagoniştii emisiunii „Petrecere… cu cântec!”, pe care vedeta TVR ne-o propune în fiecare duminică seară, la TVR 1. Cea de-a şasea ediţie, difuzată pe 19 mai, de la ora 21.00, o aniversează pe Veta Biriş. Anul acesta, îndrăgita solistă are, după cum dezvăluie şi gazda emisiunii, trei motive de sărbătorit: 75 de ani de viaţă, 55 de ani de activitate artistică şi 50 de ani de colaborare cu Televiziunea Română.

Artistei îi sunt alături câţiva dintre cei mai iubiţi interpreţi şi prieteni: Mariana Anghel, Niculina Stoican şi Ilie Medrea, precum şi reprezentanţi ai tinerei generații, laureați ai talent-show-ului de folclor „Vedeta populară”: Ina Todoran, Maria Chivu şi Cătălina Rotaru.

 În această ediţie, acompaniamentul muzical şi coregrafia momentelor artistice sunt asigurate de Ansamblul Folcloric al județului Alba, dirijor Alexandru Pal.

Nu lipsesc imaginile din arhiva Televiziunii Române, detalii mai puţin cunoscute despre viaţa şi cariera Vetei Biriş, momentele muzicale în premieră, duetele inedite și, ca la orice aniversare, sărbătorita are parte și de surprize…

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. „Petrecere… cu cântec!” este un proiect menit să readucă în prim plan muzica populară românească și artiştii extraordinari ai folclorului nostru. Muzica interpretată live, surprizele şi emoţiile autentice ale participanţilor sunt ingrediente ce ne asigură că merită să ne petrecem serile de duminică în faţa micului ecran.

Emisiunea este gândită sub forma unei petreceri, într-o atmosferă caldă, oferind posibilitatea protagonistului să se simtă în largul său şi să se bucure de sărbătoare”, explică Iuliana Tudor, producător şi moderator al programului. „Petrecere… cu cântec!” începe în fiecare duminică seară, de la ora 21.00, la TVR 1.

Emisiune organizată și realizată de Televiziunea Română și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Alba.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Patru cunoscute florării din Blaj amenajează două tablouri florare, cu ocazia Sărbătorii Libertății

Publicat

în

Câmpia Libertății va găzdui, în acest weekend, două designuri florale ca expresii artistice ale floriștilor din Blaj, adevărate povești vii care reflectă frumosul, istoria, cultura și valorile comunității.

„Oglindește-ți sufletul și luptă pentru visul tău” și „Caută în interiorul tău liniștea și pacea” sunt cele două lucrări florale care vor întâmpina blăjenii și oaspeții Blajului pe Câmpia Libertății și care vor aduce cu siguranță un strop de culoare și bucurie tuturor iubitorilor de frumos!

„Oglindește-ți sufletul și luptă pentru visul tău” este un design floral care pune în prim-plan bujorul – floarea devenită simbol național a României!

Bujorul și celelalte flori compun în culori o panoramă vibrantă a istoriei eroice a Blajului, evocând momentele de glorie și de sacrificiu ale trecutului, reamintind tuturor curajul și hotărârea înaintașilor în lupta pentru libertate. Acest decor floral, așezat pe Câmpia Libertății, se vrea o cronică vie care exprimă, într-un format inedit, spiritul Blajului încurajând privitorul să-și păstreze credința și curajul în lupta de a-și găsi calea pentru împlinirea oricărui vis!

„Caută în interiorul tău liniștea și pacea” este o metaforă dedicată căutării păcii interioare în tumultul agitației cotidiene! Inspirat din zbuciumul istoriei și din spiritul rezistenței Blajului, acest aranjament floral sugerează că indiferent de vacarmul vieții, în inima fiecărui om se află o oază de liniște și de înțelepciune.

Actorii principali rămân bujorii care, cu petalele lor delicate și mirosul lor îmbietor, oferă fiecărui om cu suflet deschis un moment de contemplare și regăsire a echilibrului interior.

Nu întâmplător ambele lucrări sunt așezate cu sfială pe Câmpia Libertății, pentru că din acest loc sacru răzbate la fiecare pas spiritul liber al Blajului!

Aceste „tablouri” pline de culoare reinterpretează, într-un mod cu adevărat artistic, legătura dintre trecut și prezent.

Fiecare floare și petală, aranjate cu migală, compun povestea vie a istoriei locale, oglindind tradiția, sacrificiul și spiritul inovator care definesc Blajul.

Aceste aranjamente florale exprimă modul prin care floriștii antreprenori din Blaj au înțeles să dea un sens frumosului, să salute Blajul, onorând istoria, cultura și valorile care definesc comunitatea!

Patru florării din Blaj – FLORĂRIA FLOWERS MINI, FLORĂRIA ORHIDEA, FLORĂRIA ROAL şi FLORĂRIA CASA FLORILOR – s-au unit într-o echipă pentru a crea tablouri florale. Astfel, floriștii antreprenori din Blaj au demonstrat că știu să transforme frumusețea într-o poveste captivantă, salutând orașul lor și celebrând istoria și cultura sa bogată.

Conceptul și designul artistic au fost realizate de Bianca Moldovan, vicecampioană națională la Cupa României de Artă Florală (2023) și vicecampioană la prestigiosul Concurs Internațional „Botanica Cup” Debrecen – Ungaria (2023).

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj