Rămâi conectat

Actualitate

4 noi cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 15 iulie 2022, în Municipiul Blaj și comunele Șona și Valea Lungă

Publicat

în

Astăzi, 15 iulie 2021, în județ s-au înregistrat 26 cazuri noi de infectare cu COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de către DSP Alba.

Dintre aceste cazuri, 2 au fost atribuite Municipiului Blaj și câte 1 comunelor Șona și Valea Lungă.

Localitățile din care provin cazurile de COVID-19 confirmate astăzi, 15 iulie 2022, în județul Alba:

ALBA IULIA – 8 cazuri

BLAJ – 2 cazuri

CUGIR – 1 caz

OCNA MUREȘ – 3 cazuri

SEBEȘ – 3 cazuri

TEIUȘ – 2 cazuri

VINȚU DE JOS – 1 caz

LOPADEA NOUĂ – 1 caz

ȘONA – 1 caz

VALEA LUNGĂ – 1 caz

Cazuri de reinfectare:

ALBA IULIA – 2 cazuri

SEBEȘ – 1 caz

Joi, în județul Alba au fost prelucrate în total 208 teste, 57 PCR, 151 teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 476.016 mai exact, 359.795 de teste PCR și 116.221 de teste rapide.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Actualitate

Bărbat de 47 de ani din Blaj reținut de polițiști, după ce a condus băut și a provocat un accident rutier pe strada Eroilor

Publicat

în

Duminică, 12 mai 2024, în jurul orei 14.30, polițiștii rutieri din Blaj au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Eroilor, din Municipiu, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că un bărbat de 47 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia și a intrat în coliziune cu două autoturisme parcate, iar ulterior a părăsit locul producerii evenimentului, fiind depistat, la scurt timp, de polițiști, pe raza localității Cistei, județul Alba.

În urma testării acestuia, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului și a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 13 mai, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Ursoaică cu trei pui, observați în zona Valea Vezii din Blaj. Cetățenii din zonă au fost avertizați prin mesaj RO-Alert

Publicat

în

ISU Alba a transmis mesaj de avertizare cetățenilor din Blaj, după ce în cartierul Valea Vezi a fost observată o ursoaică cu trei pui.

„A fost semnalată prezența a 4 urși (o ursoaică cu 3 pui) în Municipiul Blaj, Valea Vezii. A fost transmis mesaj Ro-Alert locuitorilor din zonă”, a transmis ISU Alba.

• Sfaturi care le-ar putea salva viața celor care dau nas în nas cu ursul

În primul rând, și poate cel mai important sfat, este să îți păstrezi, pe cât posibil, calmul. Da, este greu să te menții liniștit înt-o întâlnire cu un potențial vital extrem de crescut, însă trebuie să te mobilizezi, să tragi de câteva ori aer în piept și să fii cât poți de atent la comportamentul ursului.

Observă dacă animalul este agresiv, dacă este pur și simplu în trecere sau dacă mănâncă. Un alt sfat oferit de salvamontiști este următorul: indiferent de comportamentul ursului, încearcă să te retragi cu mișcări cât mai lente, cât mai ușoare și nu bruște, care ar putea fi percepute ca un semn de agresiune din partea ta.

La fel de important este să păstrezi contactul vizual cu animalul sălbatic, pentru a-i vedea mișcările, comportamentul. Evită, însă, pe cât posibil să îl privești țintă în ochi. Acest lucru poate fi interpretat de urs tot ca un semn de agresiune din partea ta.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024: Filmul „Avram Iancu împotriva imperiului”, proiecție la Palatul Cultural din Blaj

Publicat

în

Filmul „Avram Iancu împotriva imperiului” va fi proiectat la Palatul Cultural din Blaj, vineri 17 mai 2024, de la ora 19:00.

Intrarea este liberă și se va face pe bază de invitații, care se găsesc la Palatul Cultural. Vor fi prezenți, pentru o sesiune de întrebări și autografe, actorii Horea Fedorca și Sandu Pop (alias Văru Sandel), care au jucat în filmul lansat la începutul acestui an.

Evenimentul face parte din cadrul „Sărbătorii Libertății” (Zilele Blajului), ediția din acest an desfășurându-se sub semnul Bicentenarului nașterii „Crăișorului Munților”, Avram Iancu.

„Avram Iancu împotriva imperiului” este un docu-film produs de PaPa Pictures, Asociația Centrul de Arte Vizuale Transilvania Art și Stilo Evora, în regia lui Theo Thorn, după un scenariu realizat de Theo Thorn și Alexandru Molico.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj