Rămâi conectat

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Blaj, condamnat la închisoare cu executare, reținut de polițiști

Publicat

în

Ieri, 5 aprilie 2017, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj l-au identificat şi reţinut pe H.G.F., de 20 de ani, din Blaj, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii.

Tânărul a fost condamnat, la data de 31.03.2017, la executarea unei pedepse privative de libertate de 8 luni și 20 zile închisoare, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Actualitate

Concertul de pricesne „Mergeai cu Crucea în spate”, o sărbătoare „de suflet și pentru suflet”, în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj

Publicat

în

Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj a fost neîncăpătoare la întâlnirea cu cei mai cunoscuți și mai îndrăgiți interpreți de muzică populară din Transilvania, Veta Biriș, Sava Negrean Brudașcu, Nicolae Furdui Iancu, Mariana Anghel și Ionuț Fulea, luni, 25 martie 2024, cu ocazia concertului de pricesne „Mergeai cu Crucea în spate”.

A fost, de asemenea, un eveniment „de suflet”, pentru că distinsa Doamnă Veta Biriș a ales să-și aniverseze cei 75 de ani, înconjurată fiind de prietenii și colegii de cântec și de mulțimea aflată în Catedrală.

Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, prin intermediul Preasfinției Sale Cristian Dumitru Crișan, i-a conferit Doamnei Veta Biriș Ordinul Ioan Inochentie Micu-Klein, ca „semn al prețuirii și binecuvântării sale pentru dragostea și dăruirea manifestate față de Cristos și față de Biserică și pentru mărturisirea credinței creștine prin cuvânt și fapte bune”.

Pentru cei care nu au reușit să fie prezenți fizic în Catedrala Blajului, dar și pentru cei care vor să retrăiască emoțiile și momentele de har ale acestei seri, suntem bucuroși să anunțăm că pe data de 3 mai 2024, în Vinerea Mare, postul de televiziune România TV va difuza evenimentul, informează Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

Luni, 25 martie 2024, de „Sărbătoarea Bunei Vestiri”, sub înaltul patronaj al Mitropoliei Greco-Catolice din Blaj, cu binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop Major și Mitropolit al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, în prezența Preasfinției Sale Cristian Dumitru Crișan, Episcop Auxiliar al Eparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a avut loc, în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj un eveniment de profundă trăire spirituală și de înaltă ținută artistică.

Seara a debutat cu celebrarea Acatistului Buneivestiri, cântat de seminariștii Seminarului Arhiepiscopal Major Bunavestire, celebrat de Părintele Protopop Cristian Rus.

Catedrala Blajului a fost neîncăpătoare la întâlnirea cu cei mai cunoscuți și mai îndrăgiți interpreți de muzică populară din Transilvania, la acest eveniment fiind prezente oficialități civile locale și județene, dar și mulți iubitori de spiritualitate și de frumos, din Blaj și din tot Ardealul.

A fost un eveniment „pentru suflet”, deoarece nume de rezonanță ale folclorului românesc, Veta Biriș, Sava Negrean Brudașcu, Nicolae Furdui Iancu, Mariana Anghel și Ionuț Fulea, și-au pus darul cântecului, cu care au fost din plin binecuvântați, în slujba lui Dumnezeu și spre folosul spiritual al celor prezenți, ca un moment de pregătire pentru Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului.

A fost, de asemenea, un eveniment „de suflet”, pentru că în spațiul sacru care este Biserica, în casa lui Dumnezeu, distinsa Doamnă Veta Biriș, un om cu suflet bun, generos și frumos, pe cât de renumită ca artist, pe atât de modestă ca om și o vrednică credincioasă greco-catolică, a ales să-și aniverseze cei 75 de ani, înconjurată fiind de prietenii și colegii de cântec și de mulțimea aflată în Catedrală.

Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, prin intermediul Preasfinției Sale Cristian Dumitru Crișan, i-a conferit Doamnei Veta Biriș Ordinul Ioan Inochentie Micu-Klein, ca „semn al prețuirii și binecuvântării sale pentru dragostea și dăruirea manifestate față de Cristos și față de Biserică și pentru mărturisirea credinței creștine prin cuvânt și fapte bune”.

Pricesnele specifice Postului Mare, interpretate cu sensibilitate, trăire și har de artiștii prezenți, cuvântul de învățătură al Episcopului Auxiliar despre Post, Vinerea Mare, convertire, speranță și Înviere, momentele și cuvântările aniversare s-au împletit într-un întreg armonios, generând o atmosferă de profundă trăire sufletească, de o intensă încărcătură emoțională, o adevărată Sărbătoare a sufletului, evenimentul fiind prezentat de Părintele Zaharie Pintea.

Pentru cei care nu au reușit să fie prezenți fizic în Catedrala Blajului, dar și pentru cei care vor să retrăiască emoțiile și momentele de har ale acestei seri, suntem bucuroși să anunțăm că pe data de 3 mai 2024, în Vinerea Mare, postul de televiziune România TV va difuza evenimentul.

A consemnat Pr. dr. Zaharie Pintea,
pentru Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Vizită filantropică a membrilor Comitetului parohial din Parohia Blaj III, la Căminul pentru persoane vârstnice din Municipiu

Publicat

în

Marți, 26 martie 2024, o parte din membrii Comitetului parohial al parohiei Blaj III, însoțiți de părintele paroh Ovidiu Pop și de subsemnata, au vizitat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Căminul pentru persoane vârstnice din municipiul Blaj, unde sunt găzduite în prezent 12 persoane vârstnice.

La îndemnul Mântuitorului: „bolnav am fost și M-ați cercetat!” (Mt. 25, 36), credincioși ai parohiei au poposit pentru câteva clipe la acest așezământ social, aflat în grija Consiliului Local Blaj. Cu acest prilej, vizitatorii au oferit beneficiarilor flori și pachete cu daruri, în valoare de 1.000 de lei, dar mai ales au adus zâmbete pe fețele vârstnicilor, care sunt îngrijiți în cele mai bune condiții prin strădania personalului angajat și prin sprijinul autorităților locale, dar sunt vitregiți de prezența și căldura familiilor lor. În momentele petrecute împreună, vârstnicii găzduiți în acest așezământ au depănat amintiri, și-au mărturisit dezamăgiri sau neîmpliniri ale vieții, dar și speranțe pentru viitor.

Pe parcursul întâlnirii, am cântat împreună tradiționalul „La mulți ani!”, dar ne-am și rugat cu toții. În acest context, părintele protopop a rostit o scurtă meditație duhovnicească despre purtarea de grijă a Macii Domnului față de toți creștinii, îmbărbătându-i pe cei prezenți și adresând cuvinte de apreciere pentru personalul angajat. Totodată, la final, părintele protopop a vizitat pe fiecare vârstnic în camera lui, oferindu-le încă o dată cuvinte de mângâiere.

Activitatea social-filantropică desfășurată în această zi se înscrie în seria acțiunilor organizate la nivelul Protopopiatului Ortodox Blaj, în contextul declarării anului 2024 în Patriarhia Română drept „Anul omagial al pastoraţiei şi îngrijirii bolnavilor” şi „Anul comemorativ al tuturor Sfinţilor tămăduitori fără de arginţi”. Mulțumim bunilor credincioși ai parohiei Blaj III pentru implicarea neobosită în această acțiune și Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să dăruiască sănătate tuturor celor bolnavi.

Asistent social,
Veronica Pop

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 21 de ani din Blaj reținut de polițiști, după ce a furat dintr-un imobil două butelii și o bicicletă

Publicat

în

Vineri, 22 martie 2024, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 21 de ani, din municipiul Blaj, care este bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în perioada 8 – 13 martie 2024, ar fi pătruns, prin efracție, într-un imobil din Blaj și ar fi sustras o bicicletă și două butelii.

Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj